latinica  ћирилица
17/10/2014 |  08:03 | Аутор: sportal.rs

Џордан не разумије Новицког и Џејсма

Један од најбољих кошаркаша свих времена Мајкл Џордан, сматра да Дирк Новицки и Леброн Џејмс гријеше јер подржавају идеју о скраћивању НБА сезоне.

Власник Шарлот Бобкетса рекао је да не може да разумије двојицу кошаркаша који су након експерименталне утакмице која се играла 44, а не 48 минута, рекли да би вољели да се и сезона скрати.

"Волим обојицу играча, али као власник који је играо ову игру, могу да кажем да сам волио да будем на терену. Да се није играло 82 утакмице, ја бих играо негдје друго јер је то љубав који сам имао према кошарци. Док сам играо, никада нисам помислио да је проблем у броју утакмица. Међутим, ако играчи желе, онда ми власници морамо да попричамо са њима. Сигурно бисмо зарађивали мање новца. Да ли су спремни да се одрекну новца, зарад краће сезоне? То је питање. Не можете зарађивати исти новац, а играти мање мечева", рекао је Џордан у интервјуу за амерички ЕСПН.

"Летећи Мајкл" је да код кошаркаша генерално не постоји проблем од повреда, од којих иначе страхују играчи америчког фудбала.

"У кошарци не морамо да бринемо о повредама које постоје у фудбалу након пензије. Разумијем фудбалере који се брину, али у кошарци није тако. Не желим да умањујем чињеницу колико је напорна кошаркашка сезона, али ја не бих желио да се игра мање мечева.