latinica  ћирилица
17/10/2014 |  08:07 | Аутор: РТРС

Мјестимично мокри коловози

На путевима у Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ коловози су мјестимично мокри, а на дионицама у усјецима и дуж камених косина учестали су одрони.

На магистралном путу Бањалука - Челинац, у мјесту Врбања, саобраћај се одвија једном коловозном траком због изградње оборинске и фекалне канализације.

На магистралном путу Бањалука - Јајце, дионица Карановац - Црна Ријека, и на регионалном путу Карановац - Митровићи због радова у оквиру пројекта система водоснабдијевања измијењен је режим саобраћаја од 7.00 до 19.00 часова, сваким даном, осим недјељом, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.

Саобраћај се због улегнућа коловоза и даље одвија једном коловозном траком у дужини од десетак метара и на дионици магистралног пута Приједор - Козарска Дубица, на локалитету Доњи Јеловац.

Због изласка на терен грађевинских машина и возила ангажованих на изградњи аутопута Бањалука - Добој, на дионицама Шешлије - Јоховац и Јоховац - Руданка до краја године биће измијењен режим саобраћаја и то тако да су од 7.00 до 17.00 часова активне повремене петнаестоминутне обуставе саобраћаја сваки пуни час.

Саобраћај се због одрона и даље одвија једном траком на регионалним правцима Сикирићи - Факовићи - Скелани, Тишча - Цапарде и Љубовијски мост - Дрињача, као и због активираних клизишта на дионицама Загон - Јасик и Укрина - Горња Вијака.

Повремене обуставе саобраћаја због деминирања активне су на магистралном путу Брод - Оџак, у насељу Лијешће, локалитет Шикаре, од 8.00 до 16.00 часова.

У ФБиХ краћи застоји у саобраћају активни су на дионицама Сарајево - Кисељак, Сребреник - Орашје, Тузла - Шићки Брод, Сарајево - Трново, Србљани - Крупа и Љубушки - Чапљина, због извођења радова.

На граничним прелазима у БиХ нема дужих чекања.