latinica  ћирилица
17/10/2014 |  08:33 | Аутор: ТАНЈУГ

Озбиљна неслагања Путина и Меркелове поводом Украјине

Руски предсједник Владимир Путин и њемачка канцеларка Ангела Меркел имају озбиљна неслагања поводом узрока сукоба у Украјини, саопштио је јутрос Кремљ, послије сусрета двоје лидера у Милану.

"И даље постоје озбиљна неслагања која се тичу настанка украјинског конфликта, као и узрока онога што се тренутно догађа", рекао је Путинов портпарол, јавиле су руске агенције.
 Путин и Меркел су синоћ разговарали у Милану на маргинама Азијско-европског самита .
 Песков је додао да је разговор је трајао два и по сата.
 Агенција АФП је напоменула да се ускоро очекује састанак Путина и украјинског предсједника Петра Порошенка.
 Том састанку ће присуствовати и Меркел, као и француски председник Франсоа Оланд, британски премијер Дејвиде Камерон и италијански премијер Матео Ренци.
 Порошенко је јуче разговарао са немачком канцеларком, а обоје су "изразили жаљење што многе тачке споразума о прекиду ватре нису испуњене", јавио је АФП, позивајући се на неименоване изворе немачке владе.
 Итар-Тас с је навео да се Путин састао и са бившим италијанским премијером Силвијом Берлусконијем, али детаљи разговора засад нису познати.
 Сусрет Путина и Берлусконија, који се налази у кућном притвору пошто је проглашен кривим за утају пореза, могућ је пошто је италијански суд одобрио бившем премијеру да проведе ноћ изван своје виле.