latinica  ћирилица
17/10/2014 |  09:19 | Аутор: Б92

Мицов: Свакој екипи ће бити тешко у Арени

Кошаркаш Галатасараја Владимир Мицов рекао је да је друга четвртина кључна у поразу од Црвене звезде са 76:68 на старту такмичења у Евролиги.

Српски кошаркаш је такође истакао да су "црвено-бијели" заслужено славили и да ће свим екипама бити тешко када буду гостовали у "Комбанк арени".

"Звезда је апсолутно заслужено побиједила. Ми смо успјели да се држимо једино у првој четвртини. Сами себе смо уништили промашајима у другој дионици, довољно је да се погледа да је било 29:10 у том периоду. То нас је коштало пораза", рекао је Мицов, "Свакој екипи ће бити тешко на гостовању у Београду. Атмосфера је феноменална, види се колико их носи хук са трибина".

Мицов је додао да нико није очекивао да ће Звезда у једном тренутку водити и са 18 поена разлике.

"Играли су јако добро у одбрани, док смо ми били доста млаки у нападу, имали смо доста дивљих шутева. Мислим да нико није очекивао да ће имати толику предност у једном тренутку. Нама је на крају била битна кош разлика, јер тек треба да се игра у Истанбулу, а можда ће ово одлучивати о проласку", истакао је Мицов.

Други српски кошаркаш у редовима Галатасараја Зоран Ерцег рекао је да је очекивао тешку утакмицу и да је већ на полувремену знао да ће се његов тим тешко вратити.

"Очекивали смо да ће бити тешко. Наравно, нисмо очекивали да ће Звезда овако сјајно одиграти. Када су дошли до 16 поена предности знао сам да нећемо моћи да стигнемо јер играју агресивно и на домаћем терену", рекао је Ерцег.

Ерцег је такође пожелио срећу "црвено-бијелима" у наставку такмичења.

"Звезда је млада и полетна екипа. Желим јој много среће у наставку Евролиге", додао је Ерцег.

Звезда ће у наредном колу Евролиге, сљедећег четвртка, гостовати Нептунасу, док ће Галатасарај дочекати Валенсију.