latinica  ћирилица
17/10/2014 |  09:49 | Аутор: РТРС

Ђоковић: Вајда и Борис се понекад не слажу

Борис Бекер је изразио жељу да рад да настави сарадњу са Новаком Ђоковићем, па је врло могуће да први тенисер свијета и наредне сезоне има у тиму двојицу тренера. Поред Бориса ту је и његов дугогодишњи тренер Мариан Вајда.

Међутим, питање је колико ће то бити продуктивно, посебно након Новакове изјаве да се Бекер и Вајда често не слажу око неких ствари.

"Многи сматрају да је мијењање тренера на турнирима лоше. Ове сезоне сам на неким турнирима био са Вајдом, а на другим са Борисом. Али, они су увијек у контакту. Када је био у Пекингу Вајда је позвао Бориса, свакодневно су се чули, док је Борис био на вези са Вајдом док сам играо у Шангају. Ђоковић сматра да је важан приступ на тренинзима приликом припрема за турнире.

"Бекер ми помаже на менталном плану, својим искуством јер је играо на највећим турнирима", рекао је Новак и открио да Нијемац и Чех нису увијек на истим таласним дужинама.

"Понекад Вајда и Борис не дијеле исто мишљење, исте идеје. Али, они су професионалци и ништа се лудо не дешава. Вјерујем да су такве ствари нормалне, јер ми желе само набоље. Увијек се консултују и покушавају да пронађу најбољу стратегију за игру и психичку припрему", рекао је Ђоковић, преносе амерички медији.