latinica  ћирилица
17/10/2014 |  10:52 | Аутор: СРНА

СИПА ухапсила Маријана и Славка Јовановића

Полицијски службеници Агенције за истраге и заштиту БиХ данас су на подручју Источног Сарајева ухапсили Маријана /51/ и Славка Јовановића /54/, осумњичене за ратне злочине на подручју села Медошевићи у општини Чајниче.

Јовановићи су под истрагом Тужилаштва БиХ због сумње да су као припадници 3. Подрињске лаке пјешадијске бригаде Чајниче Војске Републике Српске /ВРС/, током 1992. године поступали супротно одредбама Женевске конвенције о заштити цивилног становништва за вријеме рата и Допунског протокола из Женевске конвенције о заштити жртава међународних оружаних сукоба.

Они су осумњичени да су, заједно са Милосавом Јовановићем, почетком јуна 1992. године, убили неколико цивила.

Из Тужилаштва БиХ саопштено је да су Маријан и Славко Јовановић под истрагом због сумње да су починили кривично дјело ратни злочин против цивилног становништва, те да ће у законском року бити предати поступајућем тужиоцу, који ће након испитивања донијети одлуку о покретању приједлога за одређивање мјере притвора или мјера забране.

Због сумње да су починили исто кривично дјело, Сипа је јуче по налогу Тужилаштва БиХ, на подручју Чајнича ухапсила Стеву /70/ и Милосава Јовановића /42/.