latinica  ћирилица
17/10/2014 |  14:19 | Аутор: РТРС

Управа Борца издала саопштење за јавност

Управа Фудбалског клуба Борац, на челу са предсједником Драшком Илићем, издала је саопштење за јавност поводом одузимања три бода Борцу од стране Такмичарске комисије ФС БиХ, а по налогу Дисциплинске комисије Свјетске фудбалске федерације, пише портал борац-спорт.
Стадион ФК "Борац" - Фото: РТРС
Стадион ФК "Борац"Фото: РТРС

Саопштење Вам преносимо у цјелости.

Одлука Такмичарске комисије ФС БиХ да се Борцу одузму три бода затекла је и шокирала руководство клуба, стручни штаб и играче. Недопустиво је да одлука Такмичарске комисије буде прво објављена на појединим порталима и у федералним медијима, а да претходно није стигла на адресу нашег клуба. То довољно говори о неодговорности чланова Такмичарске комисије и надлежних у ФС БиХ, али и о њиховом "наслађивању" због овог што се догодило Борцу.

Садашње руководство ФК Борац на наслиједило од руководства клуба које је било актуелно 2010. године бројне неизмирене обавезе и пресуде према бившим играчима и у врло кратком року је ријешило близу 40 таквих случајева, чиме је омогућило нормално функционисање и стабилност у раду на свим нивоима. Један од таквих случајева је и дуг (4.750 КМ) према бившем играчу Перици Станческом, који је у цјелости измирен, као и казна (1.000 швајцарских франака) због неплаћања истог у предвиђеном року. На жалост, према одлуци ФИФА, са закашњењем јер је неопходна папирологија недостајала у Борчевој архиви и садашња Управа клуба није ни знала за случај Станчески.

Само се питамо до када ће овакве ствари извирати из ладица и угрожавати нормално функицонисање клуба!

Користимо прилику да позовемо све оне који су ФК Борац годинама доводили у овакве позиције да уколико има још оваквих случајева, да их објелодане како би се приступило рјешавању истих.

Ово само потврђује да систем функионисања клубова и фудбалских савеза на свим нивоима не штима јер се овакве ствари не би дешавале, односно о њима не би расправљала и одлучивала Свјетска фудбалска асоцијација.

И поред свега овога ФК Борац нико неће зауставити на путу опоравка, стабилизације и даљег напретка, као ни што бољег пласмана у Премијер лиги БиХ. Из ових проблема можемо изаћи само јачи, што ћемо потврдити играма на терену у наставку сезоне.

Предсједник ФК Борац Драшко Илић