latinica  ћирилица
17/10/2014 |  14:29 | Аутор: Агенције

Станковић донио трофеј Лиге шампиона у Београд

Бивши фудбалер Црвене звезде, Лација и Интера Дејан Станковић представио је трофеј Лиге шампиона, који ће у наредна три дана бити изложен у Београду.

Станковић, који је са Интером постао шампион Европе у сезони 2009/2010, рекао је на конференцији за новинаре да му није жао што то није учинио и са Звездом.

"Свако се родио у право вријеме и био на правом мјесту. Ништа не бих мијењао када сам ја у питању. Мислим да сам имао, такорећи, перфектну каријеру. За наш спорт је историјски успјех то што је Звезда постала шампион Европе", рекао је Станковић приликом представљања трофеја.

Станковић је додао да неће бити лако поновити успех из 1991. када је Црвена звезда постала шампион Европе.

"Тражи се рјешење, али због много тога није лако. Надам се најбољем, из свег срца једва чекам да видим једну нашу екипу у групној фази. Али, рјешење не знам", истакао је Станковић.

Станковић је као амбасадор заједно са некадашњим фудбалером Реал Мадрида Мичелом Салгадом донео трофеј у Београд.

"Стварно је лијепо вратити се у Београд и имати част да будем амбасадор и донесем трофеј у град где сам почео каријеру и гдје сам сањао да једног дана освојим Лигу шампиона", рекао је Станковић.

Некадашњи капитен репрезентације је оцијенио да је Александар Коларов сљедећи српски фудбалер који ће освојити Лигу шампиона, са Манчестер ситијем.

Двоструки освајач Лиге шампиона Мичел Салгадо истакао је да никада неће заборавити осећај када је први пут подигао трофеј играјући за Реал Мадрид.

"Када сте клинац имате много снова. Имао сам четири године када сам почео да играм фудбал и када сам подигао трофеј читава каријера ми је прошла кроз главу, најљепши осјећај", рекао је Салгадо.

Салгадо је додао да се нада да ће Реал ове сезоне постати први клуб у историји који је одбранио трофеј Лиге шампиона.

Градоначелник Београда Синиша Мали рекао је да је Београд одувијек био свјетска метропола спорта и да је велика част што је трофеј поново посјетио то мјесто.

"Више од 20.000 фанова имало је у Европи прилику да види трофеј и позвао бих Београђане да и они дођу у што већем броју, како би осјетили атмосферу која је везана за најелитније клупско такмичење у Европи", рекао је Мали и додао да је циљ града да врати спорт у школе.

Мали је похвалио Дејана Станковића, чија је фондација прикупила око пола милиона евра за угрожене у мајским поплавама које су захватиле Србију.

Трофеј је већ једном био у Београду, на доњем Калемегдану, док ће сада бити изложен у монтажном објекту на Тргу републике.