latinica  ћирилица
18/10/2014 |  09:05 | Аутор: Политика

Додик: Кацин се показао као антисрпски оријентисан

Предсједник Републике Српске Милорад Додик сматра да је Јелко Кацин неприхватљив као кандидат за новог шефа делегације Европске уније у БиХ.
Милорад Додик - Фото: РТРС
Милорад ДодикФото: РТРС

Предсједник Републике Српске Милорад Додик поручио је да, уколико Јелко Кацин буде именован за новог шефа Делегације ЕУ у БиХ, он као предсједник Српске са њим неће разговарати, јер је ријеч о познатом политичком манипулатору и човјеку који је досљедно водио антисрпску политику, посебно у БиХ.

"Ако се којим случајем деси да га Европа пошаље као новог шефа делегације ЕУ у БиХ, онда је послала човјека који ће зауставити било какве разговоре о ЕУ. Ја нећу са њим да разговарам", рекао је Додик за данашњу Политику.

Према мишљењу Додика, Кацин се показао као антисрпски оријентисан и с њим нема никакве врсте разговора, већ би само покушавао да "нас још више оцрни".

Предсједник Српске је указао да је Кацин у ратнохушкачким временима распада Југославије утицао на то да многи људи из ЈНА погину у Словенији.

"Он је политичка вуцибатина, која покушава да одржи неки свој утицај. Оријентисан је промуслимански, као што је био оријентисан прошиптарски у случају Косова", истакао је Додик.

Он је нагласио да би пристајање Брисела на приједлог Словеније да Кацин буде постављен за новог шефа Делегације ЕУ у БиХ значило да Европа не ради озбиљно и да потуно игнорше реалност, као и да би сви разговори БиХ о Европи били заустављени.

"Кацин је потпуно неприхватљив сарадник",закључио је Додик.