latinica  ћирилица
18/10/2014 |  11:44 | Аутор: Независне

ФС БиХ "олакшао" Зрињски за 7000 КМ

Навијачки испади, односно пропусти у организацији, поново су скупо коштали клубове БХ Телеком Премијер лиге, а нове казне које је изрекла Дисциплинаска комисија Фудбалског савеза БиХ највише ће осјетити мостарски Зрињски.

"Племићи" ће због испада својих навијача, популарних "Ултраса" платити укупно 7.000 КМ, односно по 3.500 за неодговорно понашање у Купу против Слоге Лјубушки и градском дербију са Вележом.

Осим актуелних шампиона касу бх. куће фудбала у значајном износу напуниће и Вележ, Сарајево и Борац. Касе ова три клуба биће празније за по 2.000 КМ.

Бањалучани су санкционисани за пропусте у организацији меча са Жељезничаром, Сарајево због пропуста против Славије, те Вележ два пута по 1.000 КМ везано за сусрете са Зрињским и Радником из Бијељине.

Треће мјесто на непопуларној листи по висини новчане казне изречене на минулој сједници припада Широком Бријегу и Жељезничару. Наиме, пропусти у организацији утакмице 9. кола БХ Телеком Премијер лиге са Сарајевом коштаће их 1.500, а исту своту платиће за исти прекршај почињен и у осмини финала Купа БиХ са Жељезничаром.

На сједници Дисциплинске комисије, којом је предсједавао Владо Рогић, разматрани су и админстративни пропусти клубова. Тако ће због непоштивања прописа правилника о лиценцирању и пропозиција такмичења новчану казну у износу од 3.000 КМ платити Травник, те 1.000 КМ тузланска Слобода.