latinica  ћирилица
18/10/2014 |  20:24 | Аутор: СРНА

Бањалучки основци побједници такмичења подмлатка Црвеног крста

Екипа Основне школе "Свети Сава" из Бањалуке у у категорији подмлатка побједник је Деветнаестог републичког такмичења екипа подмлатка и омладине Црвеног крста Републике Српске у пружању прве помоћи уз реалистички приказ повреда, стања и обољења.
Пале - такмичење подмлатка Црвеног крста РС - Фото: СРНА
Пале - такмичење подмлатка Црвеног крста РСФото: СРНА

Друго мјесто на данашњем републичком такмичењу, које је одржано у ОШ "Србија" на Палама, заузела је екипа ОШ "Петар Петровић Његош" из Источне Илиџе, а трећа је била екипа ОШ "Свети Сава" из Добоја.

У категорији омладине прво мјесто је припало екипи Омладинског клуба Општинске организације Црвеног крста Источна Илиџа, друго мјесто екипи Омладинског клуба Градске организације Црвеног крста Бањалука, а треће екипи Медицинско-технолошке и грађевинске школе из Приједора.

На данашњем надметању у категорији подмлатка учествовало је девет екипа побједника регионалних такмичења, а у категорији омладине осам побједничких екипа регионалних такмичења.

Такмичење је отворио генерални секретар Црвеног крста Републике Српске Ђоко Михајловић, а главни судија на такмичењу био је Драган Сандић из Бањалуке.

За најбољег шминкера на такмичењу проглашена је Маријана Бундало из Бањалуке, а за најбољег маркиранта Живадин Станчић из Бијељине.