latinica  ћирилица
19/10/2014 |  10:24 | Аутор: РТРС

Инциденти обиљежили и 147. судар "вјечитих"

"Вјечити дерби", 147. по реду, најављиван као могући меч помирења навијача због свега што се дешавало на утакмици репрезентације са Албанијом.

Међутим, врло брзло је постало јасно да од тога неће бити ништа.

Прије почетка сусрета дошло је до сукоба навијача на источној трибини стадиоан ЈНА који је кулминирао паљењем једног дијела трибине бакљама.

До сукоба је дошло када су присталице црно - бијелих кренули према сјеверној трибини, дошло најприје је до вербалног препуцавања, а потом су три вакље бачене ка источној трибини.

Присталице Партизана одмах су узвратили, али је брза интервенција Жандармерије спријечили већи инцидент.

Инцидената није било само на стадиону.

Наиме, и послије дербија дошло је до инцидената, али овога пута не међу навијачима, него између појединих редара на Партизановом стадиону и Звездиних фудбалера.

Како преноси "Мондо", док су фудбалери Звезде стајали испред клупског аутобуса и док су неки од њих давали изјаве новинарима, дошло је до вербалног дуела са једним од редара на Партизановом стадиону.

Исти извор наводи да је редар вријеђао поједине Звездине играче, да су му они одговорили, а да се онда ка црвено-бијелима устремила неколицина навијача Партизана, који су жељели да се обрачунају са фудбалерима.

Срећом, захваљујући огради, али и обезбјеђењу, нису успјели у тој својој намјери, па се све добро завршило.

Црно - бијели су славили у "вјечитом дербију" сјајним голим Дринчића у 77. минуту меча.