latinica  ћирилица
19/10/2014 |  12:46 | Аутор: sportske.net

Агуеро постао најбољи стријелац Ситија у историји ПЛ

Агуеро је са четири гола у утакмици против Тотенхема постао најбољи стријелац Ситија у историји Премијер лиге.
Серхио Агуеро - Фото: AP
Серхио АгуероФото: AP

Субота у Премијер лиги је протекла у знаку Аргентинца. Он је са четири гола торпедовао Тотенхем и претекао Карлитоса Тевеза на вјечној листи најбољег стријелца Ситија у Премијер лиги.

Иза двојице Аргентинаца који су дали 61, односно 58 голова су Џеко са 48 голова, Јаја Туре са 42 и Николас Анекла са 37.

Агуеро је са четири гола успио да уђе у клуб привилегованих, односно играча којима је пошло за руком да "покером" обиљеже утакмицу у најјачој лиги на свијету. У том друштву су Суарез, Џеко, Саха, Лампард, Аршавин, Руни, Роби Кин, Анри, Мајки Овен, Солскјер, Клинсман. Норвежанину Солскјеру, као и Овену два пута је пошло за руком да постигну по четири гола на мечу.

Утакмица између Ситија и Тотенхема је била у знаку број "4" свирано је толико пенала, а Кун вјероватно жали што је промашио један ударац са бијеле тачке. Дао би пет голова и тиме себи обезбиједио мјесто у галерији бесмртних.

Четворица играча дала су по пет голова у Премијер лиги, од када се игра у оваквом формату, односно од 1992.

Првом је то пошло за руком 1995. када је Јунајтед прегазио Ипсвич са 9:0, а Енди Кол је пет пута матирао голмана "Трактор Бојса".

У прошлом вијеку исто је учинио Алан Ширер 1999. на дебију Бобија Робсона на клупи Њукасла. "Свраке" су савладале Шефилд Вендсдеј са 8:0, уз "петарду" једног од најбољих нападача у енглеској историји.

Подвиг су у нашем вијеку поновила двојица играча, Џермејн Дефо за Тотенхем у побједи против Вигана од 9:1, 2009. године, као и Дмитар Бербатов за Јунајтед годину дана касније. "Ђаволи" су савлдали Блекбурн са 7:1, Бербатов је дао пет голова.