latinica  ћирилица
22/10/2014 |  18:10 | Аутор: СРНА

"Гибралтар" - Приведен и Сенад Заимовић, директор агенције "Фабрика"

Припадници Агенције за истраге и заштиту БиХ у оквиру акције "Гибрaltар" ухапсили су још једно лице чији су иницијали С.З, саопштено је из Сипе. Незванично, приведен је Сенад Заимовић, директор агенције "Фабрика".

Службеници Сипе рано јутрос почели су акцију "Гибрaltар" на подручју Сарајева, Бањалуке, Посушја, Мостара и Груда, поступајући према наредбама Суда и Тужилаштва БиХ.

До сада је ухапшено осам лица осумњичених за организовани криминал у вези са кривичним дјелима из области криминала и корупције, и то фалсификовање службене исправе, злоупотреба службеног положаја или овлаштења, прање новца, пореска утаја, царинска превара, те кривично дјело давање и примање дара или других облика користи и друга кривична дјела.

Портпарол Сипе Кристина Јозић данас је рекла новинарима да је истражним активностима утврђено да су чланови организоване криминалне групе незаконитим радњама, на основу фалсификованих или штетних уговора и фактура, стекли противправну имовинску корист у износу већем од пет милиона евра.

Тужилаштво БиХ јутрос је саопштило да је акција Сипе усмјерна против девет осумњичених за организовани криминал и да је ријеч о Невену Куленовићу, Белми Куленовић, Сањину Куленовићу, Лајли Торлак, Дарку Алексићу, Ејубу Кучуку, Сенаду Заимовићу, Стипи Прлићи и Зорану Бакули.