latinica  ћирилица
24/10/2014 |  07:48 | Аутор: СРНА

Већи одрон на путу Бањалука - Јајце

Због већег одрона на магистралном путу Бањалука - Јајце, дионица Крупа - Бочац /23. километар/, дошло је до привремене обуставе саобраћаја, саопштено је јутрос из Ауто-мото савеза Републике Српске.

Машине су на терену и врши се чишћење након чега се очекује нормализација саобраћаја.

На магистралном путу Приједор - Козарска Дубица, у мјесту Милића Гај, дошло је до изливања воде у висини 40 центиметара на коловоз, због чега је та дионица непроходна за сав путнички саобраћаја, тако да саобраћају само теретна возила успорено и отежано.

Због кише која пада у већем дијелу Републике Српске вози се по мокрим и мјестимично клизавим коловозима. На подручју Кнежева пада слаб снијег, који за сада битније не утиче на редовно одвијање саобраћаја.

Почело је деминирање терена на дионици пута Добој - Тузла у мјесту Станић Ријека, због чега ће у времену од 8.00 до 15.00 часова долазити до повремених получасовних обустава саобраћаја. Предвиђено је да радови трају до 21. новембра.

Због санције мостова Паљевац и Балкана у Мркоњић Граду на дионици Рогољи - Мркоњић Град - Језеро доћи ће до обуставе саобраћаја у периоду од 24. октобра до 30. новембра.

У почетном трајању радова на мостовима предвиђена је измјена режима саобраћаја тако да се саобраћај одвија наизмјенично једном саобраћајном траком уз повремене обуставе саобраћаја у трајању од 30 минута.

За вријеме потпуне обуставе саобраћај се за сва возила преусмјерава на обилазницу око моста дужине од 150 метара на мосту Паљевац и на мосту Балкана у дужини од 370 метара.

На магистралном путу Бањалука - Челинац, у мјесту Врбања, због изградње кишне и фекалне канализације саобраћај се одвија једном коловозном траком.

Једном траком у дужини од десетак метара саобраћај се одвија на дионици магистралног пута Приједор - Козарска Дубица, на локалитету Доњи Јеловац, усљед улегнућа коловоза.

Због изласка на терен грађевинских машина и возила ангажованих на изградњи аутопута Бањалука - Добој, на дионицама Шешлије - Јоховац и Јоховац - Руданка до краја године биће измијењен режим саобраћаја, а повремене петнаестоминутне обуставе саобраћа биће активне данас од 7.00 до 13.00 часова.

Саобраћај се због одрона једном траком одвија и на регионалним путевима Сикирићи - Факовићи - Скелани, Тишча - Цапарде и Љубовијски мост - Дрињача, а због клизишта на регионалним путевима Загон - Јасик и Укрина - Горња Вијака.

Получасовне обуставе саобраћаја, због деминирања терена, врше се од 8.00 до 16.00 часова на магистралном путу Брод - Оџак, у насељу Лијешће, локалитет Шикаре.

На граничним прелазима у БиХ јутрос нема дужих задржавања.