latinica  ћирилица
26/10/2014 |  08:00 | Аутор: Агенције

Реакције на "Ел Класико"

Тренер Реал Мадрида Карло Анћелоти изјавио је да су његови фудбалери побиједили Барселону захваљујући труду, великој жељи и пожртвовању.

"Најбоља ствар? Труд мојих играча. Нисмо изгубили главе када су повели. Наставили смо са нашим идејама и планом и све је ишло како треба. Многе ствари су ми се допале код моје екипе, био је добар темпо, а и добро смо се опоравили од тешке утакмице у сриједу (против Ливерпула)", рекао је Анћелоти за лист АС.

Фудбалери Реала савладали су синоћ на Сантјаго Бернабеу у 228. "Ел класику" Барселону са 3:1 и смањили заостатак на један бод за каталонским клубом. Барселона је повела у четвртом минуту голом Нејмара, а Реал је преокренуо головима Кристијана Роналда у 35. минуту из пенала, Пепеа у 50. и Карима Бенземе у 61. минуту.

"Одувијек мислим да одбрана није питање квалитета играча, већ питање пожртвовања. Водим озбиљан професионални тим који је свјестан да игра за Реал Мадрид и зна да се жртвује. Жељели смо да нападамо преко крила. У другом полувремену смо побиједили зато што смо жељели да побиједимо", рекао је Анћелоти.

Италијански тренер похвалио је игру своје екипе, а истакао је Иска и додао да је цијели тим играо на високом нивоу, "што није било лако јер је од утакмице са Ливерпулом у Лиги шампиона прошло непуна три дана".

"Против Ливерпула смо показали да није све у физичкој снази. Ми смо и психички јаки, увјерени смо да нам иде добро. Играчи су концентрисани, разговарају о ономе што радимо и прате тактику и инструкције. Тешко је поредити се са другим тимовима, али мислим да је ово озбиљна екипа", рекао је он.

"Ово је важна побједа пошто је наш противник веома јак, а остварили смо циљ јер смо смањили заостатак на бод. Због тога смо сви задовољни", додао је Анћелоти.

Луис Суарез је одиграо први меч након дугорочне суспензије у клупском фудбалу, а Луис Енрике каже да је задовољан његовом игром.

Тренер Барселоне Луис Енрике изјавио је да не жали што је у утакмици против Барселоне у први тим уврстио фудбалера Луиса Суареза, коме је то био први такмичарски меч послије четворомјесечне суспензије.

Суарез је играо од почетка утакмице па све до 70. минута, упркос томе што је то био његов први такмичарски меч послије четворомјесечне суспензије. Он је суспендован у јуну пошто је током утакмице Уругваја и Италије на Светском првенству у Бразилу за раме угризао Ђорђа Кјелинија.

Суарез је асистирао Нејмару код гола Барселоне, а након тога Реал је преокренуо головима Кристијана Роналда у 35. минуту из пенала, Пепеа у 50. и Карима Бенземе у 61. минуту.

"Суарез је био добар. Не жалим што сам га убацио у први тим. Надали смо се другачијем типу утакмице, затворенијем. Ако у одбрани не радите напорно против тимова какав је Реал, то ће вас коштати", рекао је Енрике, пренијели су шпански медији.

Суарез је рекао да са помијешаним осјећањима гледа на деби утакмицу у Барселони. Он је овог љета из Ливерпула прешао на Камп Ноу.

"Срећан сам што сам се вратио на терен. То је велико олакшање и задовољан сам минутажом. Помијешана су ми осјећања због резултата, али овај тим је у више наврата играо на високом нивоу", рекао је Суарез за АС.

"Тешко је играти на Сантјаго Бернабеу, али урадили смо шта смо могли. Сви знају каква је утакмица 'Ел класико'. Морали смо да кренемо напријед, али они су веома добри, они су убили утакмицу", рекао је Суарез.