latinica  ћирилица
26/10/2014 |  09:12 | Аутор: СРНА

Стање на путевима

Због изливања воде на коловоз непроходни су путеви Доњи Агићи-Кршље и Благај-Јапра-Витасовци-Радимировац, саопштио је Ауто-мото савез Републике Српске.

У Републици Српској и Федерацији БиХ јутрос се углавном саобраћа по сувим коловозима уз добру видљивост, а у усјецима и поред камених косина су учестали одрони камења и земље на коловоз.

Саобраћај се, због одрона, једном траком одвија на регионалним Сикирићи-Факовићи-Скелани, Тишћа-Цапарде и Љубовијски мост-Дрињача. Због активираних клизишта једном траком, саобраћа се на дионицама регионалних путева Загон-Јасик и Укрина – Горња Вијака. Због извођења радова обустављен је саобраћај за све категорије возила на дионици регионалног пута Подградци - Мраковица.

Почели су радови на санацији мостова Паљевац и Балкана у Мркоњић Граду на путу Рогољи-Мркоњић Град-Језеро, због чега долази до повремених обустава и саобраћај ће се одвијати наизмјенично једном коловозном траком обилазниcom око мостова.

Ради изградње новог моста у мјесту Текућица, обуставља се саобраћај на локалном путу Добој Нови три-Петрово /манастир/ и преусмјерава се на altернативни путни правац Добој /Пољице/-Станић Ријека, а за прелазак пјешака изграђен је монтажно-демонтажни мост.

Због извођења радова на дионици магистралног пута Бањалука–Градишка, од мотела "Ћубић" до мотела "Бели двор", од данас до уторка, 28. октобра, саобраћај ће се одвијати једном коловозном траком уз привремено постављену саобраћајну сигнализацију.

Због деминирања терена на дионици магистралног пута Добој-Тузла у мјесту Станић Ријека, од 8.00 до 15.00 часова долази до повремених получасовних обустава саобраћаја.

На магистралном путу Бањалука-Челинац у мјесту Врбања због изградње кишне и фекалне канализације саобраћај се одвија једном коловозном траком, наизмјеничним пропуштањем возила.

Ради извођења радова на изградњи тротоара у насељу Чатрња, на магистралном путу Чатрња-Градишка ограничава се брзина кретања возила на 40 километара на час због заузимања ширине коловоза од једног метра приликом извођења радова.

На дионици магистралног пута Приједор-Козарска Дубица у мјесту Доњи Јеловац дошло је до улегнућа коловоза због чега се саобраћај одвија једном коловозном траком у дужини од десетак метара.

Због изласка грађевинских машина и возила ангажованих на изградњи аутопута Бањалука-Добој Вукосавље-Каруше на дионицама Шешлије-Јоховац и Јоховац-Руданка измијењен је режим саобраћаја и уз 15-минутне обуставе саобраћаја на сваки пуни час данас до 13.00 часова.

На дионици регионалног пута Горња Вијака два-Разбој преко моста у мјесту Драгаловци забрањен је саобраћај свим возилима преко пет тона укупне масе и висине веће од 3,5 мњтра, а на путу Брод на Дрини-Шћепан Поље забрана важи за теретна возила изнад 12 тона.

На граничним прелазима нема дужих задржавања.