latinica  ћирилица
26/10/2014 |  09:32 | Аутор: Блиц

Челзи на "Олд Трафорду" у дербију кола

Фудбалери Манчестер јунајтеда дочекаће Челзи у недјељу у 17 часова, у дерби мечу деветог кола Премијер лиге.

Манчестер полако почиње да убира плодове рада Луиса Ван Гала, али јасно је да ту има још доста посла. Радамел Фалкао и Анхел Ди Марија дошли су при самом крају прелазног рока и вјероватно ће им требати још времена да се навикну на клуб и начин живота у Енглеској. Зато ће вјероватно навијачи највише наде полагати у старог, доброг Вејна Рунија.

Челзи долази на челу са највећим фудбалским стратегом данашњице. Жозе Мурињо зна да уочи и искористи сваку рупу у игри противника, са муњевитим играчима као што су Ширле и Азар, који могу потпуно да промијене ток утакмице, за мир на средини терена задужен је Немања Матић, а сигурност на десном боку доноси Бранислав Ивановић.

Подсјећамо, прошле године, на "Олд Трафорду" је било 0:0 и врло је вјероватно да ћемо и ове године гледати прави фудбалски шах на "театру снова". Веома ће бити важно ко постигне и први гол ако га буде, јер се онда у том тренутку отвара утакмица, а онај тим који губи мора да нападне из све снаге.

Челзи је у посебно повољној позицији пред овај дуел, пошто је Манчестер сити посустао и претрпио пораз од Вест Хема са 2:1 у суботу. То је прилика да "плавци" умакну браниоцима титуле на +8. Са друге стране, Јунајтед би побједом дошао на пето мјесто уз престизање Арсенала.