latinica  ћирилица
26/10/2014 |  10:21 | Аутор: ТАНЈУГ

Звезда: Ђурићу, зашто нападаш државу, а штитиш ФСС?

Фудбалски клуб Црвена звезда саопштио је у суботу да је изненађен изјавом предсједника Партизана Драгана Ђурића и оптужио га да је "у интересној спрези са руководством Фудбалског савеза Србије".
Стадион Црвене звезде - Фото: РТРС
Стадион Црвене звездеФото: РТРС

Ђурић је рекао да је ФСС учинио све што је могао како би утакмица против Албаније протекла безбједно и позвао државу и њене органе на одговорност.

"Сматрали смо да је неопходно да два велика клуба као што су Црвена звезда и Партизан имају добре и коректне односе у интересу фудбала, али то је изгледа немогуће. Непријатно смо изненађени изјавом Ђурића који се обрушио на државу и државне органе поводом организације утакмице Србије и Албаније", наводи се у саопштењу, које је потписао предсједник Скупштине Црвене звезде Светозар Мијаиловић.

Црвено-бијели сматрају да је Ђурић дао озбиљну и непромишљену изјава која излази из оквира предсједника једног фудбалског клуба.

"Коју поруку је желио да пошаље Драган Ђурић изјавом да су државни органи криви за нереде на утакмици и да је неко намјерно хтио да изазове крвопролице. Кога је хтио да заштити изјавом да је ФСС урадио све што је било у његовој моћи? Томислава Караџића?", додаје се у саопштењу.

Из Звезде подсјећају да је ФСС као организатор скупа дужан да обезбиједи све услове за несметано одигравање утакмице и да то траже УЕФА и ФИФА од националних савеза, а не од државних органа. Клуб са Маракане се осврнуо и на Ђурићеву изјаву везану за инцидент у Ђенови.

"Да ли је то наставак приче коју су годинама уназад у јавности пласирали челници ФСС блиски Ђурићу да је Ђенова организована од стране тадашњих челника Звезде и неких политичара који су сада на власти? Симптоматично је да се поклопе и слаба организација утакмице и упад хулигана пред камере и изјаве Драгана Ђурића", наводи се између осталог у саопштењу.

Подсјећамо, УЕФА је прекинуту утакмицу Србије и Албаније регистровала службеним резултатом 3:0 за Србију, али су јој одузета три бода и играће двије наредне утакмице у квалификацијама без пристуства публике.