latinica  ћирилица
26/10/2014 |  11:53 | Аутор: sportal.rs

Маркез тријумфовао на ВН Малезије

Марк Маркез је побједник трке за Велику награду Малезије у Мото ГП шампионату.

Шпански мотоциклиста, члан Репсол Хонде уписао је 12. побједу у сезони и тако још једном потврдио да је ове сезоне заслужио да одбрани титулу. На стази "Сепанг" Маркез је такође изједначио рекорд Мика Дуана по броју побједа у једној сезони.

Побједничко вријеме било је 40:45.523 минута. Млади Шпанац се на овај вратио у побједнички "ритам" пошто је направио краћу паузу. Од побједе на Силверстону није био први на циљу, већ су у томе успијевали возачи Јамахе, Валентино Роси и Хорхе Лоренцо.

Иза новог старог шампиона, кроз циљ су прошли возачи Јамахиног фабричког тима, Валентино Роси и Хорхе Лоренцо, са 2.445, односно 3.508 секунди заостатка.

Бодове су осим тројке са подијума освојили још и Штефан Брадл из ЛЦР Хонде, Бредли Смит и Пол Еспаргаро из Монстер Јамахе Тек 3, Јони Ернандес из Еенерџи Т.И. Прамака, Андреа Довициозо (Дукати), Ектор Барбера (Авинтија), Скот Рединг ("Go&Fun Хонда Гресини), Хироши Аојама (Драјв М7 Аспар), Мајкл Лаверти (Пол Бирд), Мајк ди Мељо (Авинтија) и Брок Паркс из Пол Бирд Моторспорта.

Посљедња, 18. трка у сезони у којој је Маркес доминирао (до сада 13 пол позиција и 12 побједа), биће завршена у Валенсији, 9. новембра. До тада стање у генералном пласману је следеће: Маркез 337, Роси 275, Лоренцо 263, Педроса 230, Довициозо 174...