latinica  ћирилица
26/10/2014 |  12:15 | Аутор: РТРС

Кошаркаши Приједора са ентузијазмом улазе у нову сезону

Предстојећу сезону кошаркаши из Приједора дочекују спремни, у све селекције улаже се велики труд како би се опрадвдала очекивања како публике, тако и званичника клуба.

Приоритет ће бити рад са најмађим категоријама.

"Имамо све селекције, од претпионира, пионира, кадета, јуниора, до првог тима, које се такмиче у оквиру Кошаркашког савеза Републике Српске. Сениорска екипа већ годинама врло успјешно наступа у Првој лиги Републике Српске. У тиму су највећим дијелом играчи који су стасали у нашим млађим селекцијама. Амбиције су нам улазак у плеј - оф и евентуалан улазак у Премијер лигу БиХ.", казао је предсједник управног одбора Кошаркашког клуба Приједор Владо Рељић.

"У овој сезони очекујемо остваривање најбољег могућег резултата. Имамо добар тим с којим би могли изборити пласман у плеј - оф и пласирати се у Премијер лигу", изјавио је капитен сениорске екипе КК Приједор Дејан Злокапа.

Поред квалитетно обављениних припрема, у свакој утакмици биће неопходна максимална мотивација како би био остварен добар резултат, истиче тренер првог тима Данило Палалић.

"Мислим да смо припреме одрадили квалитетно, довели смо добра појачања и оно што је најважније задржали добар дио момака из прошле сезоне, тако да није било неких промјена у играчком кадру. Не бих се бавио неким прогнозама, ја као тренер захтјевам од својих играча да у сваку утакмицу уђемо максимално, да се боримо, да оставимо srcе на терену и сигурно да резултат неће изостати. Идемо из утакмице у утакмицу и не бјежимо од великих амбиција. Мислим да имамо добру и конкурентну екипу за ранг у којем се такмичимо, на нама је да радимо и уколико нас заобиђу повреде мислим да ће ово бити успјешна сезона за КК Приједор.

Уложени труд, ентузијазам и здраве амбиције најбољи су гарант да ће приједорска кошарка поново заблистати старим сјајем. Успјех кошаркаша Србије најбољи је показатељ да велики рад мора резултирати успјехом, сматрају приједорски кошаркаши, истичући да ће се у граду на Сани поново играти одлична клупска кошарка.