latinica  ћирилица
26/10/2014 |  15:08 | Аутор: СРНА

Бројање завршено

Представници Централне изборне комисије БиХ сутра ће у Сарајеву одржати конференцију за новинаре о утврђеним резултатима општих избора, саопштено је из ове комисије.

Члан ЦИК-а БиХ Ирена Хаџиабдић рекла је раније да има информацију да је бројање гласова завршено и да се резултати генеришу, те да би, највероватније, могли бити утврђени сутра.Члан Централне изборне комисије БиХ Ирена Абдић рекла је за да има информацију да је бројање гласова завршено и да се резултати генеришу, те да би, највероватније, могли бити утврђени сутра.

ЦИК је данас објавио прелиминарне, непотпуне и незваничне резултате гласања у одсуству по свим основама који неће утицати на изборне побједе Милорада Додика за предсједника Српске и Младена Иванића за српског члана БХ Предсједништва.

Пребројани гласови неће утицати на побједу кандидата коалиције СНСД-ДНС-СП Милорада Додика за предсједника РС у односу на кандидата Савеза за промјене Огњена Тадића који је добио 1743 гласа више. Тадић је тако смањио разлику у односу на Додика на 7847 гласова.

Кандидат Савеза за промјене за српског члана бх. Предсједништва Младен Иванић добио је 12515 гласова а 6364 гласа кандидаткиња коалиције СНСД-ДНС-СП Жељка Цвијановић. Захваљујући овим гласовима Иванић је повећао предност над Цвијановићевом на 8090 гласова.

Највише гласова за НСРС добила је коалиција Домовина,затим ХДЗ БиХ, СДС и СНСД. Највише гласова за бошњачког члана бх Предједништва добио је Бакир Изетбеговић, а за хрватског Драган Човић.