latinica  ћирилица
26/10/2014 |  18:28 | Аутор: Б92

Хиршер најбржи у Зелдену

Аустријски скијаш Марсел Хиршер тријумфовао је на велеслалому у Зелдену којим је почела нова сезона у Свјетском купу.
 - Фото: Бета
Фото: Бета

Хиршер, троструки освајач великог Кристалног глобуса, пред својим навијачима је дошао до 24. побједе у каријери, укупним временом од 2:28.09 минута.

Друго мјесто, са више од једне и по секунде заостатка, заузео је Нијемац Фриц Допфер, док се на трећем степенику побједничког постоља нашао Алекси Пантиро из Француске.

Дан раније, на самом отварању сезоне, тријумф у Зелдену, такође у велеслалому, побиједиле су актуелна освајачица Свјетског купа Ана Фенингер и Американка Микаела Шифрин. Њих двије су имале идентично вријеме од 2:39.85 минута, а на подијуму им се придружила још једна домаћа скијашица Ева-Марија Брем, која је имала 27 стотинки заостатка.

Катрин Цетел се постарала да међу четири најбоље буду три Аустријанке, а иза ње су слиједиле Италијанка Федерика Брињоне, Викторија Ребенсбург из Немачке и Францускиња Теса Ворли. Међу опрвих десет биле су и шведска скијашица Марија Пиетиле-Холмнер, Италијанка Нађа Фанкини и Тина Вајратер из Лихтенштајна.

Свјетски куп наставља се у финском Левију, гдје 15. новембра скијашице очекује слалом, а дан касније скијаше трка у истој дисциплини.