latinica  ћирилица
26/10/2014 |  22:18 | Аутор: Б92

Јунајтед и Челзи подијелили бодове

Фудбалери Манчестер Јунајтеда и Челзија одиграли су нерешено 1:1 (0:0) у дербију деветог кола Премијер лиге.

Дрогба је довео "плавце" у вођство у 52. минуту, а бод Јунајтеду донио је Ван Перси у 94. минуту меча. Прије гола Холанђанина Бранислав Ивановић направио је фаул на Ди Марији и добио је други жути, црвени картон.

У првом полувремену Јунајтед је био за нијансу бољи, али је Куртоа одбранио ударце Ван Персија. На другој страни је Дрогбин покушај осујетио Де Хеа, а Ивановић је тражио пенал послије дуела са Смолингом.

Челзи је боље почео друго полувријеме и стигао је до гола у 52. минуту – Фабрегас је извео корнер, Дрогба је био највиши на првој стативи и послао лопту ка голу, а Ван Перси није успио да је спријечи да не уђе у гол – 1:0. То је била осма асистенција Шпанца у ПЛ ове сезоне, више него што је иједан играч Челзија имао цијеле прошле сезоне.

Послије тога је Челзи "умртвио" игру и без већих проблема се бранио, изузимајући шансу Ван Персија у 78. минуту. Ипак, у четвртом минуту надокнаде Јунајтед долази до изједначења – Ди Марија је центрирао из слободњака који је претходно изнудио (тада је Ивановић искјучен), Куртоа је маестрално одбранио ударац главом Фелаинија, али је на одбитак натрчао Ван Перси и закуцао лопту у мрежу.

Челзи је први на табели са 23 бода - два пута је ремизирао са манчестерским ривалима и оба пута је водио, да би у завршници испустио предност. Са друге стране, Јунајтед је осми са 13 бодова.