latinica  ћирилица
27/10/2014 |  08:53 | Аутор: Агенције

Келн: Немири под слоганом "Хулигани против селефиста"

Њемачка полиција одговорила је воденим топовима и сузавцем на насилне протесте групе екстремне деснице, која се окупила у Келну демонстрирајући против исламистичког екстремизма, саопштили су званичници.
Келн, воденим топовима на десничаре - Фото: AP
Келн, воденим топовима на десничареФото: AP

Представник полиције Келна рекао је да су били ангажовани полицајци у опреми за разбијање демонстрације како би смирили ситуацију пошто су демонстранти на полицију бацали боце, каменице и петарде. Током демонстрација против радикалног ислама, које је пратило насиље, ухапшено је 17 демонстраната, а повријеђена су 44 полицајца, јавили су данас локални медији.

 Демонстранти су преврнули и једно возило.

У сукобима с полицијом повријеђено је 13 полицајаца и један демонстрант, рекао је представник полиције Андре Фасбендере. Шест људи је приведено, а према његовим ријечима услиједиће нова хапшења након прегледања видео снимака.

На скупу у Келну је учествовало око 2.500 фудбалских навијача из читаве Њемачке, који су се окупили под слоганом "Хулигани против салафиста", јавио је АФП.

Демонстрације су организовале неонацистичке групе и припадници немачке фудбалске хулиганске сцене.

 На контрамитингу окупило се око 500 љевичара и антифашиста, навела је француска агенција.

Раније овог мјесеца Курди у Њемачкој су се сукобили с радикалним муслиманима у Хамбургу и још неким мјестима због тензија изазваних конфликтима у Ираку и Сирији у којима учествују џихадисти Исламске државе, подсјећа АФП.