latinica  ћирилица
27/10/2014 |  09:01 | Аутор: Мондо

Убијен голман репрезентације Јужне Африке

Сензо Мејива, голман и капитен репрезентације Јуже Афике, подлегао је повредама након што је упуцан из ватреног оружја у кући своје дјевојке, у Вослорсу, јужно од Јоханесбурга.

Афричка полиција објавила је да ће сваку информацију која ће помоћи расвјетљавању овог убиства наградити са 14.000 долара.

Мејива (27) бранио је за Орландо Пајратс, који с успјехом води бивши тренер Партизана Владимир Вермезовић. Мејива је чувао и гол Јужне Африке на посљедњем мечу "Бафане" у квалификацијама за Афрички куп нација, а задњу утакмицу одиграо је у суботу, када је с "пиратима" прошао у полуфинале Лига купа, побједом над Кејп Таун Ајаксом од 4:1.

Полиција за сад зна да су два мушкарца ушла у кућу око 20 часова увече по локалном времену, док је трећа особа остала испред. Локални медији спекулишу да се радило о пљачки, која је вјероватно измакла контроли у једном тренутку, можда и због тога што пљачкаши нису очекивали да ће било кога затећи у кући.

Мејива је преминуо на путу ка болници.

Он је за Пајратсе бранио од 2005. године и за то вријеме сарађивао са тројицом српских тренера, Костом Папићем, Милутином Средојевићем и актуелним Владимиром Вермезовићем.

"Ово је невјероватан губитак за нас у сваком смислу. Ово је губитак за Сензову породицу, фамилију, Орландо Пајратсе и цијелу нацију", рекао је предсједник Пајратса Ирвин Коза.

Прошле сезоне, Орландо је играо финале афричке Лиге шампиона и изгубио од египатског Ал Ахлија.