latinica  ћирилица
27/10/2014 |  10:39 | Аутор: Vijesti

ЦГ: Скупштински одбор данас о легализацији марихуане

"Доказано је да марихуана односно канабис има позитивно дјеловање код смиривања болова у медицини и да је веома благотворна у ублажавању симптома низа тешких болести, нарочито код обољелих од епилепсије, канцера, мултипле склерозе, АИДС-а, до нус појава хемотерапије", каже се у предлогу Поповића.

Чланови Законодавног одбора разматраће данас о измјенама Пословника Скупштине и Закона о злоупотреби дрога које је предложио посланик Андрија Поповић. Либерална партија предложила је да се законски легализује употреба марихуане у медицинске сврхе.

"Доказано је да марихуана односно канабис има позитивно дјеловање код смиривања болова у медицини и да је веома благотворна у ублажиавању симптома низа тешких болести, нарочито код обољелих од епилепсије, канцера, мултипле склерозе, АИДС-а, до нус појава хемотерапије", каже се у предлогу Поповића.

Марихуана се, како се наводи, у медицинске сврхе користи одавно у многим европским државама.

"Међу њима су и Њемачка, Велика Британија, Италија, а то су урадиле, или су у процедури легализације марихуане и земље региона", наводи Поповић у образложењу измјена Закона о злоупотреби дрога.

Законодавни одбор изјасниће се и о предложеним законима о странцима и високом образовању.

Измјенама Пословника предвиђено је обавезно извођење државне химне на конститутивној сједници новог сазива парламента.