latinica  ћирилица
27/10/2014 |  11:59 | Аутор: СРНА

Гранични прелаз Градишка данима закрчен због сервера

Привредна комора Републике Српске апелује да све надлежне институције што прије реагују да би били отклоњени проблеми и омогућено нормално функционисање Граничног прелаза Градишка.

"У протеклих више од десет дана домаћи привредници имају велике проблеме с вишедневним чекањем на ГП Градишка због, како су навели у Управи за индиректно опорезивање БиХ, квара на серверу", рекао је Срни портпарол Привредне коморе Републике Српске Владимир Благојевић.

Он истиче да се због тог чекања привредници, којима свакодневно пословање зависи од транспорта робе преко овог ГП, константно обраћају Привредној комори Српске, ради проналажења рјешење за проблем закрчења, јер им свако ново кашњење доноси додатне трошкове и прави знатне проблеме у пословању.

"Ови проблеми највише утичу на пословање привредних друштава која су у систему унутрашње обраде, али и предузећа која сарађују с партнерима из ЕУ, чија пословна пракса уопште не прихвата наша објашњења о разлозима за толики застој на граници", напоменуо је Благојевић.

Он је рекао да привредници указују на то да се због предугог чекања ствара огромна нервоза, јер се раније предвиђени рокови не могу испоштовати.

"Због свега овога, велики број привредника у тренутним околностима одустаје од прелаза Градишка и одлази на неки од удаљенијих прелаза, што им додатно поскупљује транспорт", каже Благојевић.