latinica  ћирилица
27/10/2014 |  16:11 | Аутор: Агенције

Нисан смјестио аутомобил у зорб

Нисан је створио највећи функционални зорб на свијету, у чијој је унутрашњости сигурно умотан ноут у стварној величини.

Дивовска лопта напуњена ваздухом, промјера шест метара и опсега већег од осамнаест метара, конструисана је како би привукла пажњу на Нисанову технологију Safety Shield уграђену у ноут, Нисанов омиљени градски аутомобил. Названа “аутозорб“, голема је структура успјешно закотрљана низ неколико стрмина, што је забиљежено у двоминутном филму.

Подсјетимо, зорбање је разонода потекла с Новог Зеланда. Људи жељни узбуђења котрљају се низбрдо у ваздухом напуњеној кугли од чврсте, издржљиве пластике. Зорб је у правилу израђен од два слоја који се пуне ваздухом и штите особу унутра од вањских опасности. Како би показао своју технологију Safety Shield  , Нисан је омиљену разоноду одвео корак даље и израдио посебни зорб у који стане ноут. Аутозорб је успјешно испробан на тајном војном испитном полигону у Великој Британији.

Нисанов аутозорб, чија је израда трајала више од два мјесеца и који тежи више од једне тоне, конструисан је као визуална предоџба произвођачеве технологије Safety Shield - пакета помоћних технологија које упозоравају возаче на могуће опасности. Тим је подвигом Нисан заправо пригодно обиљежио ноутових првих годину дана на европским цестама.