latinica  ћирилица
27/10/2014 |  18:57 | Аутор: РТРС

Угљевик: Обиљежена крсна слава

Служењем литургије у храму Свете Петке Параскеве, литијом кроз град и ломљењем славског колача, обиљежена је крсна слава општине Угљевик.
Служењем литургије обиљежена је крсна слава општине Угљевик - Фото: РТРС
Служењем литургије обиљежена је крсна слава општине УгљевикФото: РТРС

Свету литургију у храму који данас такође обиљежава славу Свете Петке, служио је епископ зворничко-тузлански Хризостом уз саслужење свештенства. 

"Честитам славу, молећи Бога и Свету Петку Параскеву да благослове општину и вас грађане да ова тешка времена побиједимо радом и трудом, врлинама. Радујем се са вама јер видим да је општина Угљевик једна од водећих општина, како по развоју, тако и по животу грађана", рекао је владика Хризостом.

Испред зграде општине, у присуству великог броја грађана, обављен је обред ломљења славског колача.

Начелник општине Угљевик Василије Перић честитао је грађанима крсну славу, са жељом да се много година окупљају истим поводом у здрављу, срећи, миру и весељу. Он је поручио да ће чврста опредијељеност локалне управе и становника неспорно довести до динамичног развоја општине.

"Увјерен сам да ћемо у наредном периоду заједно стварати много тога што ће поправити услове живота у нашој општини", рекао је Перић.

Након ломљења славског колача, у хотелу "Комсар енергетик" организован је славски ручак за представнике јавног, културног, привредног и политичког живота, бројне госте из земље и иностранства који су посјетили Угљевик поводом обиљежавања крсне славе општине, као и мјештане ове подмајевичке општине.