latinica  ћирилица
28/10/2014 |  08:33 | Аутор: СРНА

Стање на путевима - смањена видљивост због магле

У Републици Српској овог јутра вози се по сувим или мјестимично влажним коловозима, уз смањену видљивост због магле дјелимично у котлинама и уз ријечне токове, а интензитет саобраћаја је слаб до умјерен, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.
Магла - Фото: РТРС
МаглаФото: РТРС

Због радова на дионици магистралног пута Бањалука - Градишка, од мотела "Ћубић" до мотела "Бели двор", још данас саобраћај се одвија једном коловозном траком уз привремено постављену саобраћајну сигнализацију.

На дионици магистралног пута Добој - Тузла у мјесту Станић Ријека, на локалитету "Земљиште Митре Ђуричић", од 8.00 до 15.00 часова долази до повремених получасовних обустава саобраћаја због радова на деминирању терена.

У току су радови на санцији мостова Паљевац и Балкана у Мркоњић Граду на дионици магистралног пута Рогољи - Мркоњић Град - Језеро, због чега долази до повремених обустава саобраћаја.

У почетној фази радова на мостовима саобраћај ће се одвијати наизмјенично једном коловозном траком, уз привремено постављену саобраћајну сигнализацију.

За вријеме потпуне обуставе саобраћај се код моста Паљевац преусмјерава на обилазницу око моста дужине од 150 метара, а код моста Балкана на обилазницу у дужини од 370 метара.

У оквиру пројекта система водоснабдијевања на магистралном путу Бањалука - Јајце, дионица Карановац - Црна Ријека, и регионалном путу Карановац – Митровићи изводе се радови због чега је сваким даном, осим недјеље, од 7.00 до 19.00 часова измијењен режим саобраћаја, који се одвија успорено уз привремено постављену сигнализацију.

На магистралном путу Бањалука - Челинац, у мјесту Врбања, због радова на изградњи оборинске и фекалне канализације саобраћај се одвија једном коловозном траком, наизмјеничним пропуштањем возила.

У насељу Чатрња у току је изградња тротоара, па се на магистралном путу Чатрња - Градишка ограничава брзина кретања возила на 40 километара на сат.

На дионици магистралног пута Приједор - Козарска Дубица, у мјесту Доњи Јеловац, дошло је до улегнућа коловоза због чега се саобраћај одвија једном коловозном траком у дужини од десетак метара.

Због изласка грађевинских машина и возила ангажованих на изградњи аутопута Бањалука - Добој на дионицама Шешлије - Јоховац и Јоховац - Руданка измијењен је режим саобраћаја и уз 15-минутне обуставе радним данима и суботом од 7.00 до 17.00 часова.

Саобраћај се због одрона једном траком одвија на регионалним путевима Сикирићи - Факовићи - Скелани, Тишћа - Цапарде и Љубовијски мост - Дрињача.

Због активираних клизишта једном траком саобраћа се на дионицама регионалних путева Загон - Јасик и Укрина - Горња Вијака.

Због радова обустављен је саобраћај за све категорије возила на дионици регионалног пута Подградци - Мраковица, на дионици која од Градишке води према Козари.

Саобраћај је обустављен и на локалном путу Добој Нови три - Петрово /манастир/ због изградње новог моста у мјесту Текућица. У вријеме трајања обуставе саобраћај се преусмјерава на алтернативни путни правац Добој /Пољице/ - граница Републике Српске/Федерације БиХ /Станић Ријека/, а за прелазак пјешака изграђен је монтажно-демонтажни мост поред моста на којем се изводе радови.

На дионици регионалног пута Горња Вијака два - Разбој, преко моста у мјесту Драгаловци, забрањен је саобраћај свим возилима тежим од пет тона укупне масе и вишим од 3,5 метра. На путу Брод на Дрини - Шћепан Поље забрањен је саобраћај за теретна возила тежа од 12 тона.

У већем дијелу Федерације БиХ саобраћа се несметано и без ванредних ограничења. Вози се по претежно сухом коловозу, уз слабију фреквенцију возила.

Због санационих радова измијењен је режим саобраћања на дионицама Тузла - Шићки Брод, Сарајево - Трново, Србљани - Босанска Крупа и Љубушки - Чапљина.

На граничним прелазима у БиХ јутрос нема дужих задржавања.

Од 22. октобра до 14. новембра од 8.00 до 17.00 часова затворена је петља Окучани на аутопуту у Хрватској. Обилазни правци за излаз и улаз на аутопут су петља Нова Градишка и петља Новска, док је аутопут у смјеру исток – запад и обрнуто, те пут Стара Градишка – Окучани отворен за сва возила.

Због католичког празника Сви Свети, који се обиљежава 1. новембра, петља Окучани биће отворена за сва возила од четвртка, 30. октобра, од 13.00 часова до понедјељка, 3. новембра, у 8.00 часова, када поновно почиње режим затварања од 8.00 до 17.00 часова.