latinica  ћирилица
28/10/2014 |  11:10 | Аутор: СРНА

"Случај Гибралтар": Уложена жалба на одлуку суда

Тужилаштво БиХ уложило је Апелационом вијећу жалбу на одлуку Суда БиХ којом није одређен притвор осумњиченима у предмету "Гибралтар", потврђено је Срни у Тужилаштву.

"Тужилаштво БиХ уложило је жалбу са захтјевом за одређивање притвора осумњиченима", рекао је портпарол те институције Борис Грубешић.

Из Тужилаштва је јуче најављено да ће затражити привремену мјеру - блокаду цјелокупне имовине (покретне и непокретне и блокаду рачуна) осумњичених за вријеме трајања поступка, јер ће у оквиру предмета бити затражено и одузимање незаконите имовинске користи.

Суд је раније одбио приједлог Тужилаштва БиХ за одређивање једномјесечног притвора ухапшенима у акцији кодног назива "Гибралтар" и они су пуштени на слободу.

У акцији "Гибралтар" припадници Сипе ухапсили су директора маркетиншке агенције С.В.Р.С.А. Невена Куленовића, Белму Куленовић, Сањина Куленовића, високе руководиоце компаније ХТ "Еронет" Стипу Прлића и Зорана Бакулу, замјеника генералног директора "Пинк БХ" Лајлу Торлак, бившег директора "Мреже плус" Дарка Алексића, директора агенције МИТА Ејуба Кучука и власника агенције "Фабрика" Сенада Заимовића.

Ова група осумњичена је за организовани криминал, фалсификовање службених исправа, злоупотребу положаја или овлаштења, пореску утају, прање новца, склапање штетних уговора, примање и давање дара или других облика користи, те царинске преваре.