latinica  ћирилица
28/10/2014 |  11:25 | Аутор: СРНА

Путин: Борити се против обнављања фашистичке идеологије

Руски предсједник Владимир Путин сматра да је важно борити се против било каквих покушаја обнављања фашистичке идеологије и фласификовања заједничке руско-украјинске историје.
Владимир Путин - Фото: daily mail
Владимир ПутинФото: daily mail

Путин је ово рекао у поруци којом је честитао ветеранима Великог патриотског рата и украјинском народу 70 година од ослобођења од фашистичких освајача.

"У годинама Великог патриотског рата, снага духа и јединства наше мултинационалне земље, храброст и издржљивост бораца-ослободилаца, герилаца, припадника покрета отпора и радника показана је у својој величини током тешких и крвавих битака за Украјину", саопштио је Путин.

Он је додао да треба "сачувати задивљујућу традицију братског пријатељства и узајамног помагања" из тог времена, пренио је ТАСС.

"Екстремно је важно да се нове генерације васпитавају са високим патриотским вриједностима и да се активно супротставља било каквим покушајима обнављања фашистичке идеологије, подстицања међуетничког раздора и фалсификовања наше заједничке историје", напоменуо је руски предсједник.

Путин је пожелио украјинским ветеранима добро здравље и благостање, а "братском народу Украјине мир и просперитет".