latinica  ћирилица
30/10/2014 |  12:55 | Аутор: Агенције

ЦИК: Почело поновно пребројавање гласова

У Главном центру за бројање гласова у Сарајеву данас у 12 сати почело је поновно пребројавање листића с пет бирачких мјеста у четири основне изборне јединице за поједине изборне нивое

Поновно бројање је услиједило након што је ЦИК размотрио захтјеве за поновним бројањем. Гласови се поново броје за једну изборну јединицу у општини Нови Град, у основној изборној јединици Бужим за изборни ниво 201 по политичким субјектима СДА и Коалиција А-СДА-КШП Заједно за УСК и по кандидатима наведених политичких субјеката. Гласови се поново броје у основној изборној јединици Шековићи, у основној изборној јединици Орашје за изборни ниво 202 по кандидатима политичких субјеката Коалиције ХДЗ БиХ, ХСС, ХКДУ, ХСП Херцег Босне и ХДЗ 1990.

Поновном бројању, како је раније речено у ЦИК-у, могу присуствовати акредитовани посматрачи политичких субјеката за бирачка мјеста са којих се врши бројање и то оних политичких субјеката који се појављују на гласачком листићу за које се врши бројање као и акредитовани посматрачи за Главни центар за бројање, али и кандидати који се појављују на гласачком листићу за који се врши поновно бројање.