latinica  ћирилица
30/10/2014 |  18:41 | Аутор: РТРС

Ко ће чинити власт у Републици Српској?

Након Мостара и формирања власти на нивоу БиХ, почињу званични разговори и о формирању власти у Републици Српској. Разговоре прва започиње странка побједница у Српској – СНСД са својим коалиционим партнерима.

Састанак предсједника коалиционих странака СНСД-ДНС и СП - Милорада Додика, Марка Павића и Петра Ђокића биће одржан сутра у Зворнику. 

Од функиција до економије. Стари партнери сутра ће у граду на Дрини отворити сва питања. Предсједник СНСД-а Милорад Додик очекује да ће Зворник бити мјесто гдје ће прогласити партнерство у стварању власти на нивоу Српске.

Иако је раније рекао да је познато име мандатара, Додик га сутра неће саопштити.

ДНС ће заступати Платформу коју је потписао са својим партнерима НС-ом и Српском радикалном странком. Окосница овог документа су уставне реформе, европске интеграције, однос према јавним добрима и борба против криминала и корупције.

Приоритет - економија и запошљавање. Марко Павић сматра да је још рано износити име мандатара.

- Сутра се могу размијенити мишљења о евентуалним лицима која могу то бити, али све одлуке ће бити донесене након консултација наше коалиције, додаје Павић.

Ни Петар Ђокић није био рјечитији, осим да се на састанку окупљају озбиљни партнери. 

- Ми смо врло озбиљни партнери који ће озбиљно разговарати. Мислим да је ово почетак озбиљних разговора око формирања власти у Српској, нагласио је Ђокић.

Очекивања су да би власт у Републици Српској требало да буде формирана до краја новембра.