latinica  ћирилица
01/11/2014 |  16:55 | Аутор: РТРС

ПЛ БиХ: Звијезда поразила Борац

Дуго су фудбалери Звијезде из Градачца чекали на своју прву побједу у Премијер лиги а дочекали су је данас, у 13. колу. Тим Петра Шегрта био је успјешнији од Борца и славио побједу резултатом 2:0.
Фудбал (илустрација) - Фото: ФОНЕТ
Фудбал (илустрација)Фото: ФОНЕТ


Урош Стојанов постигао је гол у 16. минути и тако довео Звијезду у предност већ у раној фази сусрета. Пријетио је до краја полуврена Борац преко Бркића, али безуспјешно.

У другом полувремену је и Субић имао прилику донијети изједначење свом клубу, међутим није се најбоље снашао. Када су навијачи домаћих стрепили за резултат и бојали се новог "кикса" свог клуба, услиједило је велико олакшање. Спасојевић је у 81. минути закључио прву овосезонску побједу за тим из Градачца.

У једном од дербија зачеља 13. кола Премијер лиге БиХ фудбалери Радника и Травника су подијелили бодове у Бијељини (1:1).

У доста лошој фудбалској представи играној у Бијељини подјела бодова је и најреалнији исход. Радник је боље отворио сусрет и већ у 10. минути стигао је до предности.

Након водства Радника гости из Травника преузимају иницијативу, лопта је више у њиховом посједу, но нису направили неку бољу прилику. И у другом дијелу Травник је диктирао темпо игре, док су се домаћи оријентисали на чување своје мреже. Препустили су средину терена Везирима, који су у 75. минути поготком Смајића поравнали на 1:1.

У самом финишу сусрета Везири су могли до побједе, но из идеалне ситуације мрежу домаће екипе није погодио искусни Дудић.

Зворничка Дрина сутра ће гостовати у Широком Бријегу.

Резултати утакмица 13. кола Премијер лиге Босне и Херцеговине

субота, 1. новембар
Звјезда - Борац 2:0
Радник - Травник 1:1
Славија - Олимпик 1:3
Слобода - Вележ 1:1
Витез - Младост 2:0
Зрињски - Челик 1:1

недјеља, 2. новембар
Жељезничар - Сарајево (13.30)
Широки Бријег - Дрина (16.30)