latinica  ћирилица
01/11/2014 |  20:47 | Аутор: Агенције

Путин постхумно одликовао Маржерија

Предсједник Русије Владимир Путин одликовао је данас посмртно "Орденом части" директора француске нафтне компаније "Тотал", Кристофа де Маржерија.









Маржери је погинуо 21. октобра у авионској несрећи на аеродрому Внуково у Москви.

"За огроман допринос јачању економских и културних односа између Русије и Француске, Кристофу де Маржерију, директору "Тотала" и француском држављанину, биће додијељен ''Орден части", каже се у тексту Путиновог декрета, пренијела је агенција Тас.

Пет особа погинуло је 21. октобра приликом пада приватног авиона "Фалкон-50" на московском аеродрому Внуково, а међу њима и челник француске нафтне компаније.

Према прелиминарним информацијама, летјелица се по полијетању на писти сударила са возилом за чишћење снијега, у условима магле.

Представница Московске међурегионалне истражне саобраћајне управе Истражног комитета Татјана Морозова, рекла је да је по првим информацијама, авион летио из Москве за Париз а на мјесту пада пронађено је пет беживотних тијела.

Авион је у потпуности изгорио, наводи Тасс.

Узрок несреће утврђиваће специјална комисија Федералне агенције за ваздушни саобраћај, на челу са њеним директором Александром Нератком.