latinica  ћирилица
11/11/2014 |  13:04 | Аутор: Б92

Вујошевић: Меч са Асесофтом је одлучујући

Тренер Партизана Душко Вујошевић рекао је да је предстојећа утакмица против румунског Асесофта у Еврокупу елиминациона и да његова екипа мора да је добије.

Партизан има четири пораза у Еврокупу, а у петом колу дочекује Асесофт у сриједу од 18 часова у Пиониру.

"Играмо у јако тешкој групи, везали смо три гостовања у прве четири утакмице. Сутра нас чека противник кога морамо да добијемо, ако желимо да останемо у трци за сљедећи круг, а желимо", рекао је Вујошевић.

Вујошевић је рекао да Асесофт "нема много везе са Румунијом", да је власник клуба моћан и финансијски и политички, и да је то квалитетна и добро попуњена екипа предвођена српским тренером Владимиром Арнаутовићем, који зна у каквој је Партизан ситуацији.

"У питању је врло квалитетна екипа, биће потребно да уложимо најбоље од себе ако хоћемо да добијемо овај меч, а хоћемо. Наша форма расте, мислим да ће се сутра наставити тренд пораста форме и да ћемо побиједити. Публика нам много значи и волио бих да нас и сутра подржи", рекао је Вујошевић.

Румуни имају само један пораз, а Вујошевић није размишљао колико је побједа потребно његовом тиму за другу фазу Еврокупа.

"Нисам правио математику тог типа, једина шанса да се пласирамо у другу фазу јесте да добијемо сљедећег противника. Сутрашња утакмица јесте елиминациона", рекао је Вујошевић.

Вујошевић је додао да ће Милан Мачван бити у саставу екипе, али да није потпуно спреман.

"Он би требало да буде у саставу, није потпуно српеман, осим што је смањио килажу. Тренирао је индивидуално и повреда је оставила трага. У питању је мала руптура која је дубока и љекари су процијенили да бол који је осјетио нема везе с том повредом и да није опасност, већ нешто преко чега треба да се иде. Он ће полако улазити у тим и што се тиче спреме и што се тиче форме", рекао је Вујошевић.

Он је истакао да је његова екипа на жријебу за Еврокуп била у четвртом шеширу, што је "неправедан начин бодовања" и да није добра подјела Еврокупа на Источну и Западну конференцију због тешких путовања и умора.