latinica  ћирилица
12/11/2014 |  09:27 | Аутор: РТРС

Ђоковић са Вавринком за полуфинале Лондона

Најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић састаје се данас од 21 час са Станисласом Вавринком у оквиру другог кола групе А завршног Мастерс турнира у Лондону

Оба тенисера лако су савладали своје противнике у мечевима првог кола. Новак је за нешто мање од сата игре славио против Марина Чилића са 6:1, 6:1, док је Швајцарац идентичним резултатом био бољи од Томаша Бердиха.

Ђоковић и Вавринка састали су се до сада 18 пута, а српски тенисер води са 15 према три у побједама.

Швајцарски тенисер стигао је на завршни Мастерс сезоне као четврти тенисер свијета. Иза себе има сјајну сезону коју је започео освајањем Аустралијан опена, гдје је у финалу славио против Рафаела Надала. У априлу је подигао трофеј са Мастерс тунриру из серије 1000 у Монте Карлу, савладавши у финалу сународњака Роџера Федерера. Треба споменути и то да је управо са Федерером стигао до финала овогодишњег издања Дејвис купа гдје их у финалу очекује селекција Француске.

Ђоковић на турниру у Лондону брани трофеј, али исто тако и челну позицију на АТП листи по завршетку сезоне. Да би одбранио трон на листи најбољих тенисера свијета, Новаку су неопходне још двије побједе на турниру.

У другом мечу друпе А, од 15 часова састају се Томаш Бердих и Марин Чилић.

Два најбоље пласирана тенисера из групе избориће наступ у полуфиналу.