latinica  ћирилица
15/11/2014 |  15:54 | Аутор: СРНА

Путин: Очекујемо окончање украјинске кризе

Русија очекује окончање украјинске кризе и нормализацију односа са западним партнерима, изјавио је руски предсједник Владимит Путин.

"Наравно да очекујемо да се ситуација промијени на боље. Наравно да очекујемо крај кризе у Украјини и да желимо нормалне односе са нашим партнерима, укључујући САД и Европу", рекао је Путин за њемачку телевизију АРД.

Руски предсједник је поновио да су санкције штетне и за Русију и за глобалну привреду, првенствено због односа између Русије и Европе, преноси ТАСС.

Говорећи о Украјини, Путин је нагласио да Русија неће дозволити украјинској влади да уништи политичке противнике на истоку Украјине и оптужио западне медије за пристрасно извјештавање.

"Најважније је немати једностран поглед на одређени проблем", рекао је Путин.

Он је подсјетио да и даље трају сукоби на истоку Украјине и да је украјинска влада распоредила војнике у региону. "Чак је испаљено и више ракета, али да ли је то неко поменуо? Не, о томе нема ни ријечи", упозорио је Путин.

Он је оцијенио да то значи да западни медији желе да украјинска влада уништи све тамо, укључујући своје политичке противнике. "Да ли је то оно што желите? То ми не желимо и нећемо дозволити да се то догоди", поручио је Путин.