latinica  ћирилица
16/11/2014 |  09:01 | Аутор: РТРС

Спектакл за крај: Ђоковић и Федерер за трофеј

У финалу завршног АТП Мастерс турнира сезоне у Лондону састаће се двојица најбољих тенисера свијета, Новак Ђоковић и Роџер Федерер.

У завршном мечу сезоне очекује нас спектакл, на терен ће изаћи двојица тенисера који су одиграли сјајно читав турнир и сасавим заслужено дошли до саме завршнице.

Ђоковић је до финала дошао савладавши Марина Чилића, Станисласа Варвринку и Томаша Бердиха у групној фази, да би у полуфиналу елиминисао Јапанца Кеија Нишикорија.

Ништа мање импресиван није ни наступ Швајцарца који је у групној фази славио у сва три меча (против Милоша Раонића, Кеија Нишикорија, Ендија Мареја), а у полуфиналу тријумфовао против земљака Станисласа Вавринке.

Финалисти завршног Мастерса сезоне имају сјајну сезону иза себе.

Федерер је подиграо побједничке пехаре на Мастерс тунририма из серије 1000 у Шангају и Синсинатију, а славио је и у Базелу, Халеу и Дубаију. Поред тога играо је финала на Вимблдону (гдје је поражен управо од Ђоковића), у Торонту, Монте Карлу, Индијан Велсу и Бризбејну.

Новак је славио на Вимблдону, затим на Мастерсима из серије 1000 Паризу, Риму, Мајамију и Индијан Велсу. Поред тога, играо је и финале Ролан Гароса у којем је поражен од Рафаела Надала. 

Српски тенисер је у Лондону овјерио мјесто најбољег тенисера свијета на крају ове сезоне.

Ђоковић и Федерер састали су се до сада 36 пута и Швајцарац води са 19 према 17 у побједама. Посљедњи пут састали су се ове године у полуфиналу Шангаја и славио је Федерер са два пута по 6:4. Ове сезоне састали су се још четири пута (Новак је славио у финалима Вимблдона и Индијан Велса, а Роџер у полуфиналима Монте Карла и Дубаија).

Финале завршног АТП Мастерс турнира сезоне у Лондону на програму је од 19.00 часова.