latinica  ћирилица
16/11/2014 |  11:36 | Аутор: Б92

Познати критеријуми за избор чланова управе Партизана

Комисија за спровођење избора за Скупштину фудбалског клуба Партизан усвојила је критеријуме за избор чланова новог сазива.

Радна група имала је задатак да до 16. децембра припреми одржавање Изборне скупштине, на којој ће се бирати нови предсједник и руководство клуба из Хумске.

"Црно-бијели" су у суботу објавили критеријуме за избор, из којих је јасно да ће се приоритетно за чланове Скупштине бирати играчи и тренери заслужни за добре резултате током историје клуба.

Скупштину ће чинити 65 чланова, од којих ће 29 бити оних који су се активно бавили фудбалом као играчи, тренери или запослени у клубу. Пет чланова биће из уздружења пријатеља и навијача клуба, док ће још бити 31 редовни члан.

"У овом изборном сегменту приоритетно се бирају бивши играчи и тренери заслужни за резултате и стицање угледа клуба, при чему се треба водити рачуна о заступљености свих генерација клупских екипа. Предност морају имати репрезентативци, капитени екипа, играчи који су стекли ширу популарност међу навијачима и у спортској јавности, који су постали препознатљиви као предводници екипе у периоду у ком су наступали. Број одиграних утакмица свакако треба имати у виду као додатни критеријум, а минимални критеријум је барем 100 одиграних утакмица за први тим клуба и барем једна освојена титула националног првака. Исти критеријум примејњивати и за бивше тренере клуба", стоји у саопштењу клуба.

У саопштењу се додаје да се у постојећем саставу Скупштине налази 16 бивших играча, од којих су тројица били и тренери првог тима клуба. Из клуба су поручили да сматрају да у новом сазиву укупан број бивших играча треба повећати, с обзиром на њихов значај за историју и изградњу угледа клуба.

Фудбалски клуб Партизан је расписао нове избора почетком ове недјеље, а они ће бити одржани 16. децембра.

Актуелни предсједник клуба Драган Ђурић, који је прије неколико мјесеци пренио сва овлашћења на потпредсједнике, раније је најавио да се неће кандидовати за нови мандат.

За сада нема најава ко би могао да уђе у изборну трку, јер још увек нема званичних кандидата за првог човјека Партизана.