latinica  ћирилица
16/11/2014 |  12:15 | Аутор: СРНА

Цвијановић: Монтирани материјал има политички циљ

Предсједница Владе Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је данас да је аудио материјал на коме наводно говори о "куповини" посланика монтиран и да представља најобичнију спекулацију са јасним политичким циљем.

"Нема потребе да то посебно коментаришем, јер надлежне службе већ дјелују по службеној дужности и раде на утврђивању одговорности", рекла је Цвијановићева за Срну, на питање да прокоментарише објављивање аудио материјала на коме наводно говори о "куповини" посланика.

Цвијановићева је додала да је против ње као грађанина, али и као предсједника Владе Српске, учињено озбиљно кривично дјело, па и одговор надлежних органа мора бити озбиљан.

Она је поручила да су, при томе, они који су тај материјал направили, монтирали и емитовали зашли у сферу која је кажњива, те да им неће помоћи то што унапријед траже алиби објашњавајући да се не може потврдити његова аутентичност.

СНСД: Циљ монтираног аудио материјала - извући Шукала из скупштинске већине

Мета монтираног аудио материјала, у коме наводно међународни секретар СНСД-а Жељка Цвијановић говори о "куповини" посланика, јесте лидер НС Адам Шукало, с намјером да се дестабилизује у оквиру структуре са којом је био на листи и извуче из скупштинске већине која је договорена, саопштено је из СНСД-а.

"Овим материјалом се баве они који грчевито настоје да дођу до броја од 42 у Народној скупштини Републике Српске, и који, бавећи се том темом, покушавају да одвуку пажњу од своје пузеће политике пред Бакиром Изетбеговићем", истиче СНСД.

У саопштењу се напомиње, да је Изетбеговић већ данима највјеродостојнији портпарол све и једне опозиционе партије из Републике Српске.