latinica  ћирилица
16/11/2014 |  16:22 | Аутор: РТРС

Одбојкаши Младости побједници Купа РС

Одбојкаши Младости из Брчког побједници су Купа Републике Српске.
Одбојка: Младост, Брчко - побједник Купа РС - Фото: РТРС
Одбојка: Младост, Брчко - побједник Купа РСФото: РТРС

Екипа одбојкаша Младости из Брчког одбранила је Куп Републике Српске, побједом над екипом Радника из Бијељине. Младост је славила резултатом 3:2, по сетовима 25:23, 23:25, 23:25, 25:14 и 15:13. Младост је четврти пут заредом освојила трофеј у овом такмичењу.

За најбољег играча финалне утакмице проглашен је Лука Шормаз, техничар екипе Младости. Бојан Новокмет, одбојкаш Младости, проглашен је за најбољег одбојкаша Републике Српске за ову годину.

Помоћник министра за спорт Републике Српске Горан Раца честитао је такмичарима на спортској и фер борби, истакавши да одбојка данас заузима веома важно мјесто у спорту Српске и да доприноси његовом рзвоју.

"За Министартво породице, омладине и спорта системско одржавање купова и првенстава веома је важна чињеница, а одбојка има завидан квалитет на територији Српске", ракао је Раца.

Он је рекао да за сваки клуб, па и за сваког спортисту, побједа значи много у смислу његовог личног и клупског развоја и напретка, те да ће освајање Купа Републике Српске сигурно многима значити за постизање још бољих резултата.

Раца је додао да је Одбојкашки савез Српске доста добро организован, те да има веома велику улогу у Одбојкашком савезу БиХ.

Младост из Брчког и бијељински Радник, као двије екипе које су се такмичиле у финалу Купа Српске, аутоматски су се пласирале за такмичење у финалу Купа БиХ са двије екипе из Федерације БиХ, након чега побједник иде на неко од међународних такмичења.