latinica  ћирилица
16/11/2014 |  17:30 | Аутор: ТАНЈУГ

УЕФА пријети напуштањем ФИФА

Предсједник Њемачке фудбалске лиге Рајнхард Раубал открио је данас да Европска фудбалска унија (УЕФА) размишља да напусти редове Међународне фудбалске федерација (ФИФА) уколико не буде објављен извјештај о корупцији приликом избора за домаћина Мундијала 2018. и 2022.

Раубал је за њемачки "Кикер" рекао да су 54 чланице УЕФА спремне да напусте ФИФА, ако не буде објављен у цјелости извјештај о корупцији приликом избора земаља домаћина Мундијала, који је сачинио амерички истражитетљ Мајкл Гарсија.

Предсједник истражног одбора Етичке комисије ФИФА Гарсија написао је извјештај о корпуцији на 430 страница, али је био незадовољан чињеницом да је ФИФА "погрешно протумачила чињенице из извјештаја" и на основу тога ослободила оптужби за корупцију Русију и Катар, домаћине Мундијала 2018. и 2022.

"Не само да извјештај етичке ккомисије трева да буде објављенм, већ и цијели извјештај Гарсије, како бисмо знали све чињенице", рекао је Раубал.

Он је додао да ће у случају да се не разријеши тренутна криза, морати да се постави питање да "ли смо и даље у добрим рукама ФИФА, а једна од опција је напуштање те организације", рекао је Раубал.