latinica  ћирилица
16/11/2014 |  17:40 | Аутор: Б92

Кристоферсон побједник слалома у Левију

Норвешки скијаш Хенрик Кристоферсон побједник је првог слалома сезоне који је у оквиру Свејтског купа одржан у финском Левију.

Кристоферсон је до друге побједе у елитном такмичењу дошао укупним временом од 1:50.39 минута.

Друго мјесто, са 12 стотинки заостатка, заузео је актуелни освајач Свјетског купа Марсел Хиршер, док је трећи био Феликс Нојројтер из Њемачке, са више од секунде заостатка.

Хиршер је послије прве вожње имао шест стотинки предности у односу на Кристоферсона, док је треће мјесто држао још један Норвежанин Себастијан-Фос Солеваг, који је био 14 стотих дијелова секунде даље.

Нојројтер је тада био 75 стотинки иза Аустријанца, да би у другој вожњи оскијао сјајно и успео да се задржи на челу све док на ред није дошао Кристоферсон. Млади Норвежанин је без проблема успио да га надмаши, да би Хиршер изгубио кључно време у средњем дијелу стазе и морао је да се задовољи другим мјестом.

Солеваг је на крају био четврти, испред Патрика Талера из Италије, Нијемца Фрица Допфера и шведског скијаша Матијаса Харгина. Међу првом десеторицом нашли су се и Рус Александер Корошилов, Андре Мирер из Шведске и Швајцарац Данијел Јуле.

После две трке у генералном пласману Светског купа води Хиршер са 190 бодова, испред Допфера са 120 и Кристоферсона који има 100.

Светски куп у конкуренцији скијаша наставља се спустом у канадском Лејк Луизу 29. новембра.