latinica  ћирилица
16/11/2014 |  17:58 | Аутор: РТС

"USA Today": Ово је Новакова ера

Угледни амерички часопис "Ју-Ес-Еј Тудеј" оцијенио је да први играч свијета Србин Новак Ђоковић неоспорно доминира тениском сценом данашњице.
Новак Ђоковић - Фото: АП
Новак ЂоковићФото: АП

"Да ли се ово може назвати Новаковом ером", пита се на почетку аутор текста.

"Ђоковић још не заузима централно мјесто на свијетској позорници када се ради о укупном броју титула у каријери које посједују Федерер и Надал, али постаје све теже наћи аргументе против чињенице да је он водећи тенисер свијета", тврди "Ју-Ес-Еј Тудеј".

"Када погледате статистику у посљедње четири године, он је најдоминантнији играч планете", преноси "Ју-Ес-Еј Тудеј" оцјену некадашњиег петог играча света Британца Тима Хенмана који додаје да "не изгледа како ће се крај Новакове ере ускоро завршити".

Како наводи "Ју-Ес-Еј Тудеј", Ђоковић је током посљедње четири године доминирао у свим елементима.

"Током посљедње четири године, почев од његове магичне 2011, Ђоковић је на врху у свим категоријама - три пута је завршио годину као број један - 2011, 2012. и 2014. има шест грен слем титула у овом периоду, 29 АТП титула и побједнички проценат од 88,8 одсто, после полуфиналне побједе у суботу", подсјећа амерички лист.

Ђоковић, који у недељу увече игра против Федерера у финалу завршног Мастерса у Лондону на којем брани титулу, обезбиједио је мјесто број један на крају године пошто је у групи А остварио све три побједе.