latinica  ћирилица
16/11/2014 |  20:22 | Аутор: Агенције

Новак: Нисам желио трофеј на овај начин

Након што му је други рекет свијета Роџер Федерер због повреде леђа предао финале у Лондону, Новак Ђоковић је на церемонији додјеле нагласио да то није начин на који је желио да освојим трофеј.

- Свакако то није желио ни Роџер, јер вјерујем да је иоле био спреман да изађе на терен да би то урадио. Њему предстоји и важно финале Дејвис купа овог викенда - изјавио је Ђоковић приликом додјеле побједничког пехара.

Роџер није желио да ризикује погоршање здравственог стања, јер га за пет дана чека финале Дејвис купа против Француске у Лилу. Самим тим, процијенио је да му је боље да не изађе на мегдан Ђоковићу, који игра у фантастичној форми, и ког су кладионице унапријед прогласиле убједљивим фаворитом у финалу.

- Ово је требало да буде финале двојице најбољих на свијету, први пут неће бити одиграно и жао ми је због тога. Ја сам имао успјешну сезону, овдје сам трећу годину заредом непоражен, али послије свега што се десило не могу да причам о својим достигнућима. Ово је круна сезоне, мој тим и ја смо веома задовољни оним што смо урадили - закључио је Ђоковић.

Светски број један претходно је импресивним играма побиједио Марина Чилића, Станисласа Вавринку, Томаша Бердиха и у полуфиналу Кеија Нишикорија.

Федерер: Веома сам разочаран

Швајцарски тенисер се на Фејсбук профилу огласио кратком изјавом у којој је образложио разлоге за повлачење са турнира.

- Жао ми је што морам да саопштим да не могу да играм против Новака. Повриједио сам леђа током меча са Вавринком, веома сам разочаран и надам се да ћу се ускоро осјећати боље. Одлука је била изузетно тешка, пошто волим да играм у Лондону, завршни мастерс је апсолутно највећи домет у мојој каријери. Нажалост, проблем са леђима није ми дозволио да играм у овом тренутку - написао је Федерер, изразивши наду да ће организатори турнира, ако и тениски фанови, имати разумијевања за његов потез.