latinica  ћирилица
17/11/2014 |  07:44 | Аутор: Агенције

Милошевић: Нови селектор неће бити странац

Потпредсједник Фудбалског савеза Србије (ФСС) задужен за "А" репрезентацију Саво Милошевић поручио је да сви у Савезу треба да преузму одговорност за лоше резултате и да ће се од среде више знати о новом селектору Србије.
Саво Милошевић - Фото: РТРС
Саво МилошевићФото: РТРС

Србија је у петак у својој трећој утакмици квалфикација за Европско првенство поражена од Данске у Београду са 1:3, а послије утакмице Холанђанин Дик Адвокат поднио је оставку на мјесто селектора Србије.

"Сви дијелимо дио одговорности, неко више, неко мање. Изнад свега ФСС. Ми смо били ти који су одлучивали. Да ли сте ви као медији, о томе не бих ја да говорим. Играчима сам рекао да свако мора да крене од себе. Најлакше је да надјеш кривицу у другом, а то не води ка рјешењу проблема", рекао је Милошевић на конференцији за новинаре у Старој Пазови, а преноси портал Мондо.

"Орлови" послије три одигране утакмцие у Групи И квалфикација за ЕП 2016. имају само један бод, шест мање од првопласиране Данске и пет мање од другопласираног Португала.

На питање новинара ко ће бити нови селектор Србије и да ли ће на ту функцију поново бити постављен странац, Милошевић је рекао да ће више информација бити послије пријатељске утакмице с Грчком, која се игра у уторак, као и да не размишља о страном тренеру.

Друштвеним мрежама је јуче почела да се шири информација да је неколико репрезентативаца Србије одбило да игра пријатељску утакмицу с Грчком, а Милошевић је демантовао такве наводе.

"Није тачна информација да је неко одбио да игра за репрезентацију. Не постоји ниједан који нам је то рекао јуче или данас. Не знам да ли је вама рекао неко нешто. Имали смо низ састанака и то нико није рекао", казао је Милошевић.

Новинаре је занимало да ли се пласман на Европско првенство 2016. године у Француској намеће као императив новом селектору.

"И да смо на почетку квалификација, не можете никоме поставити такав услов. Фудбал је таква игра гдје не можете предвидјети ток утакмице, а камоли квалификација. Вјерујем у ову екипу, у играче, моја идеја је да их оспособимо и да од њих извучемо максимум. Ако то успијемо, мислим да ћемо бити у позицији да се боримо за Француску. Морамо да препознамо ситуацију као компликовану и тешку, али она није безизлазна", рекао је потпредсједник Савеза Србије.

Милошевић је рекао да ће он од сада бити задужен за предлагање селектора "А" и младе репрезентације Србије.

"Одговорност је моја. Оно чиме ћу се водити у овом избору је искључиво моје професионално стручно мишљење. Нисам овдје да бих донио одлуку која се другима допада, већ која је најбоља за наш фудбал", рекао је он.

"Веома је битно какав стручни штаб има селектор, јер су то људи који имају утицај на њега. Пракса је била да се селектори постављају до првог или другог круга квалификација, сви наши селектори су двије или више година на позицијама. Селектор 'А' тима мора да има континуитет и људе који у сваком тренутку могу да му помогну, асистенти. Морамо сви да станемо уз њега", додао је он.

Србија ће се у уторак у Ханији на Криту од 18.00 по средњеевропском времену састати са Грчком у посљедњој пријатељској утакмици у овој години. Селекцију ће на том мечу предводити вршилац дужности селектора - Радован Ћурчић.