latinica  ћирилица
17/11/2014 |  08:05 | Аутор: Б92

Геју уговор вриједан 40 милиона долара

Добре игре на старту НБА сезоне донијеле су беку Сакраменто Кингса Рудију Геју трогодишњи уговор вриједан 40 милиона долара.

Геј је у финалној години четворогодишњег уговора која му доноси 19,3 милиона долара, а по новом може да напусти екипу пред сезону 2017/2018.

Овај 28-годишњи бек је био веома продуктиван откако је дошао међу "Кингсе" прошлог децембра из Торонта, а ове сезоне просечно биљежо 22,5 поена уз 6,8 скокова и 3,5 асистенција, што му је учинак каријере.

Геј је у дресу "Кингса" у најбољој форми у каријери, има просјек од 22,1 поена по мечу, шут из игре 56,8%, те скоро 18% асистенција свог тима. Сад репрезентацијом САД је био првак свијета на посљедња два Мундобаскета.

Видјећемо да ли ће Геј наставити на овом нивоу и сада када се изборио за нови уговор, с обзиром да је честа пракса у НБА да играчи заблистају у посљедњој години уговора, а онда посустану када добију нови новац.

Сакраменто има један од бољих почетака сезоне у посљедњих десет година, добио је шест од првих десет утакмица, а у суботу је коначно успио да савлада и актуелног шампиона Сан Антонио Спарсе.